ساختار سازمان بین المللی دریانوردی

قوانین و مقررات


سازمان بین المللی دریانوری به عنوان یکی از آژانس های سازمان ملل متحد وظیفه ایجاد یک ساختار منظم همکاری مابین دولتهای گوناگون در زمینه قوانین حاکمیتی و شیوه های فنی و اجرایی موثر در کشتی رانی تجاری بین المللی و تشویق و تسهیل پذیرش عمومی بالاترین استاندارد های کاربردی در حوزه های ایمنی دریانوردی، بهبود بازدهی دریانوردی و جلوگیری از آلودگی محیط دریایی توسط کشتی ها را دارد. این مقاله به صورت خلاصه ساختار و تاریخجه این سازمان را منعکس می نماید.

لباس غوطه وری

ایمنی و حریق


دریا از دیرباز محیطی پرخطر بوده و بالطبع دریانوردی و مشکلات و خطرات ناشی از آن نیز وجود داشته است، به گونه ای که کار کردن و زنده ماندن در این محیط نیازمند اراده های قوی، مهارت و آموزش های مناسب بوده است.
در این مقاله، تلاش شده برای خوانندگان با بیان مقدمه ای در خصوص لباس غوطه وری، قوانین مرتبط سولاس، الزامات ساخت و نحوه تست و نگهداری این تجهیز بر اساس اسناد آیمو، بیان شود.

مصوبات اسناد لازم الاجرای اجلاس 106 کمیته ایمنی دریایی

قوانین و مقررات


یکصد و ششمین جلسه کمیته ایمنی دریایی از 2 تا 11 نوامبر 2022 به ریاست خانم مایت مدینه (ایالات متحده آمریکا) برگزار شد. نایب رئیس کمیته، آقای تئوفیلوس موزاس (یونان) نیز در این اجلاس حضور داشت. خلاصه ای از نتایج نشست در رابطه با اسناد لازم الاجرای تصویب شده، در این مقاله ذکر شده است.

اجلاس 79 کمیته حفاظت از محیط زیست، چه چیز جدیدی در راه است؟

قوانین و مقررات


79 امین فصل اجلاس کمیته حفاظت از محیط زیست از 12 تا 16 دسامبر 2022 به صورت هیبریدی برگزار گردید. این مقاله حاوی خلاصه ای از مصوبات خروجی این کمیته برای خوانندگان محترم مرین تاپیکس، آماده شده است.

مروری بر دستورالعمل تکمیل و گزارش سوابق عملیاتی آب توازن کشتی ها

قوانین و مقررات


کمیته حفاظت از محیط زیست دریایی، در هشتادمین فصل خود (3 تا 7 ژوئیه 2023) راهنمایی برای ثبت و گزارش عملیات آب توازن کشتی ها بر اساس ویرایش بعدی کتابچه ثبت عملیات آب توازن، منتشر کرد. لازم به ذکر است که تکمیل و نگهداری ویرایش جدید این کتابچه از 1 فوریه 2025 لازم الاجرا خواهد بود.

سیستمهای کمک رانشی ثابت بادی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای

ماشین آلات


در صنعت دریانوردی، نیروی رانش بادی می تواند فرصتی منحصر به فرد برای مقابله با چالش های کربن زدایی، که بر اساس مقررات بین المللی و درخواست های عمومی ایجاد شده اند، به ما ارائه دهد. علاوه بر این، نوسانات قیمت سوخت، مالکان کشتی ها را علاقمند به تغییر سیستم های رانش خود برای کاهش هزینه ها، نموده است.

تکنیک های بازرسی از راه دور (RIT)، سطح بالاتری از کارایی، انعطاف پذیری و اطمینان

قوانین و مقررات


با توسعه سریع تکنیک های بازرسی از راه دور (RIT)، مانند تجهیزات متحرک کنترل از راه دور و حسگر های لحظه ای نصب شده بر روی پهپاد ها، صنعت دریایی به طور فزاینده ای از آنها برای انجام بازرسی های خود، استفاده می کند. شکی نیست که تکنیک های جدید تر سطح بالاتری از کارایی، انعطاف پذیری و اطمینان را در فعالیت های مرتبط با بازرسی از خود نشان می دهند بدون آنکه به یافته های نهایی این بازرسی ها خللی وارد شود.

ارتقاء کارگاه‌های بازیافت کشتی Alang و تلاش برای کسب گواهینامه SRR استاندارد طلایی اتحادیه اروپا

جهان


هندوستان در سال 2021 هدفی بلندپروازانه تعیین کرد که بر اساس آن تا سال 2024 با افزایش ظرفیت بازیافت کشتی به دو برابر، 150 هزار فرصت شغلی جدید ایجاد شده و سهم بازار از 30 به 50 درصد افزایش می یابد.

شرکت مرسک به استفاده از استارلینک برای مجهز کردن ناوگان دریایی پیوست

تکنولوژی


شرکت کشتیرانی مرسک به پروژه ارتقاء اینترنت ماهواره‌ای استارلینک برای ناوگان خود پیوسته است. از مهمترین خصوصیات این طرح می توان به هزینه کم، سرعت بالا و زمان تأخیر کم اینترنت ماهواره ای استارلینک اشاره نمود. مرسک پس از موفقیت طرح آزمایشی در تجهیز 30 کشتی اولیه، در حال آماده سازی برای ارتقای تمامی 330 شناور خود می باشد. این اقدام امکان دیجیتالی‌سازی کشتی‌ها و تقویت خدمات از راه دور را فراهم می‌کند.

تدوین نقشه راه کانال سبز سوئز توسط موسسه رده بندی ABS به سفارش مرجع حاکمیتی کانال سوئز

جهان


موسسه رده بندی ABS و مرجع حاکمیتی کانال سوئز (SCA) تفاهم نامه ای یکساله برای توسعه یک نقشه راه بلند مدت به منظور کربن زدایی کانال سوئز امضا کرده اند. کانال سوئز یکی از شلوغ ترین شاهراه های حمل و نقل آبی دنیاست.